NIOS DELED BRIDGE (PDPET) COURSE LATEST UPDATE:ALL YOU NEED TO KNOW

TRENDING

Tuesday, 3 July 2018

NIOS DELED BRIDGE (PDPET) COURSE LATEST UPDATE:ALL YOU NEED TO KNOW

NIOS DELED BRIDGE (PDPET) COURSE LATEST UPDATE: STUDY MATERIAL , ASSIGNMENTS AND OTHER INFO


Dear Teachers,

Welcome to jobaffairs4u, Today we will talk about latest updates regarding NIOS DELED BRIDGE course. Finally, NIOS is all set to start its PDPET course which is of six month duration and specially designed for Untrained Teachers , who possess B.ED Degree and currently teaching in various schools all over India.

After much wait and curiosity among Teachers regarding NIOS PDPET course, this post will surely let you know all genuine and official information being provided by NIOS itself.

So Let's get start,

nios deled nios bridge course latest news


Q1. WHEN WILL NIOS DELED BRIDGE( PDPEDT) COURSE WILL START?

Answer: The course has been started , schedule for various activities has been released. NIOS BRIDGE Course IDENTITY CARDS have been issued to all successful registered teachers. You can download your NIOS PDPET ICARD from official NIOS BRIDGE website by Logging in your Teachers Account by entering your password and ID. This Identity card is most important document for all BRIDGE course learner's. It has to be attested by your concerned School principal.

Also You can follow the link given below for Direct Access of NIOS BRIDGE ICARD link.

Click here to Print your Icard

Check your alloted NIOS DELED BRIDGE Study Centre Click Here

Q2. WHAT SHOULD I DO AFTER DOWNLOADING ICARD?

Answer: After Downloading your ICARD , Keep checking NIOS bridge website for Next update regarding your NIOS DELED BRIDGE STUDY CENTER. NIOS will allot study centres to all registered Teachers, where they have to submit their Assignments, School based Activities Record and Workshop Based Activities. All study centre allotment will be done in JULY 2018.

Q3. WHAT IS NIOS DELED BRIDGE COURSE PCP AND ITS SCHEDULE?

Answer: PCP is one of the most important part of Distance education and in NIOS PCP will be done during 10 days . During PCP all registered Teachers have to visit their alloted Study Centre and have to contact with centre co-ordinator for Course interaction, Attendance and regarding various activities for the Course. It will be done in JULY 2018. Exact schedule will be released soon.

Q4. DO WE HAVE TO PREPARE ASSIGNMENTS?

Answer: YES, All registered Teachers will have to prepare assignments for courses given below as per syllabus.
nios deled bridge course syllabus

All prepared Assignments have to be submitted at your alloted Study centre only. Submission month is July -August 2018. Exact dates can be confirmed with the study centre after allotment.

Q5. WHAT ABOUT NIOS DELED BRIDGE COURSE STUDY MATERIAL?

Answer: As per Official Notice, All Study material will be made available to Teacher's from their respective alloted Study Centre.

Q6. WHAT IS NIOS DELED BRIDGE SBA AND WBA ?

Answer: SBA stands for "SCHOOL BASED ACTIVITIES" & WBA stands for " WORKSHOP BASED ACTIVITIES". As a part of Interactive learning and practical experience NIOS has arrange course very dynamically. School Based activities will include work like Case study of a child , making Ancedotal records, Preparing Reports on various assigned topics as per Nios bridge manual.

WBA is related to practical teaching aspect and assessment of Teachers knowledge during workshop , where several activities like presentation , lesson plans, assessments reports etc have to be prepared and submitted at your Concerned study centre. A 10 days workshop activity schedule will be done at study centre in SEPTEMBER 2018.


Q7. WHEN WILL BE FINAL EXAMS OF NIOS DELED (PDPET) BRIDGE COURSE 2018?

Answer: Exams will held in October 2018. Exact dates will be notified later on official site.

Q8. HOW WILL I PAY NIOS PDPET EXAM FEE?

Answer: Exam fees have to be paid via on-line mode. Exam fee payment link will be activated on official website from September First week 2018.

Q9. CAN I CHOOSE MY PREFERRED LANGUAGE FOR EXAM?

Answer: YES, during exam fee payment , option will be given to choose your preferred language in which you want to write exams.

Q10. HOW WILL I GET MY NIOS DELED NIOS BRIDGE COURSE ADMIT CARD?

Answer: After successful submission of exam fee , Admit card will be issued online , teachers can download them.

Q11. WHEN WILL BE RESULT DECLARED?

Answer: Processing & Declaration of Result will be done in 2nd week of November 2018.

Q12. WHAT IF I GOT FAILED IN ONE OR MORE SUBJECTS?

Answer: A chance will be given to appear for back paper Examination in January and March 2019.


NIOS DELED BRIDGE (PDPET) COURSE UPDATE IN HINDI 
nios deled bridge course update
IMPORTANT LINKS:




If you have any query or issue regarding NIOS DELED , then please share you problem in comment box , contact form available at bottom of site or via chat now option.
CLICK HERE TO JOIN OUR NIOS DELED WHATSAPP GROUP FOR RECEIVING FREE LATEST UPDATES. 

STAY TUNED FOR MORE UPDATES

2 comments:

  1. I have applied for refund money paid for bridge course,but no updates till now nor money is transferrable my account

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello sir /mam , currently nios has not issued any guidelines for teachers who want to cancel their admission or want refund. if you have sent mail to nios then those mails were meant for two year deled course only. We have to wait for update regarding admission cancellation and fee refund,as many admissions were cancelled so we can hope nios will release update soon regarding this.

      Delete